Οι βασικές αρχές της μεταμόσχευσης μαλλιών

Στην εποχή μας ολοένα και περισσότεροι αναζητούν μόνιμη λύση στο πρόβλημα της αλωπεκίας μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις και οι βασικές αρχές της μεταμόσχευσης μαλλιών; Προσεγγίζουμε το ζήτημα και απαντάμε στα πιο συχνά ερωτήματα.

Ο βασικός δεκάλογος της μεταμόσχευσης μαλλιών

  1. Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε πως η μεταμόσχευση μαλλιών στην ουσία αναφέρεται σε μεταμόσχευση τριχοθυλακίων και όχι της ίδιας της τρίχας. Οι ειδικοί θα εντοπίσουν περιοχές που μπορούν να λειτουργήσουν ως δότριες, έτσι ώστε να λάβουν τριχοθυλάκια και να τα μεταμοσχεύσουν στην περιοχή που παρουσιάζει αραίωση.
  2. Πρόκειται για μόνιμη και οριστική λύση. Τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια θα παράγουν μαλλιά επ΄ αόριστον ενώ από ένα μόνο τριχοθυλάκιο μπορούν να φυτρώσουν από 1 έως 5 τρίχες.
  3. Μπορεί να διενεργηθεί σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, αν φυσικά δεν συντρέχει αποτρεπτικός παράγοντας, όπως για παράδειγμα κάποιο πρόβλημα υγείας.
  4. Η μεταμόσχευση μαλλιών χρειάζεται ειδική εκπαίδευση, δεξιότητα και εμπειρία, γι΄ αυτό πρέπει να διενεργείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που μπορεί να εξετάσει μεγάλο φάσμα παραγόντων. Το αισθητικό κομμάτι είναι η μια μόνο πτυχή. Βασική για την επιτυχία της επέμβασης κρίνεται τόσο η επίτευξη ενός πυκνού αποτελέσματος όσο και η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών, δεδομένου πως η αλωπεκία είναι μια κατάσταση εξελισσόμενη.
  5. Η τοποθέτηση των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων γίνεται από τον ειδικό, εξατομικευμένα βάση των χαρακτηριστικών του κάθε ανθρώπου (του προσώπου, του δέρματος αλλά και της τρίχας), με στόχο να καλυφθεί όσο το δυνατό καλύτερα και πυκνά η πάσχουσα περιοχή. Σε γενικές γραμμές, μεγαλύτερη έμφαση δίνεται πάντα στο λεγόμενο hairline, την πρόσθια δηλαδή περιοχή του προσώπου.
  6. Να σημειώσουμε πως οι προσδοκίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα της αλωπεκίας, τόσο λιγότερα είναι τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια προς μεταμόσχευση.
  7. Η διαδικασία μεταμόσχευσης δεν πονάει, καθώς εφαρμόζεται αναισθησία. Ενόχληση πόνου δεν υφίσταται ούτε μετά την επέμβαση.
  8. Το άτομο που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητα, ενώ δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, καθώς η επέμβαση μπορεί να διενεργηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής.
  9. Η επέμβαση, όταν είναι πετυχημένη, δεν αφήνει ουλές ή σημάδια και το αποτέλεσμα φαίνεται απόλυτα φυσικό.
  10. Ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση του αποτελέσματος έχει η σωστή μετεγχειρητική φροντίδα της περιοχής βάση των οδηγιών του θεράποντος ιατρού.
This site is registered on wpml.org as a development site.