• +30 210 77 57 700
  • info@hairtransplant.gr

1. Τι εννοούμε με τον όρο "τριχόπτωση";

Ο φυσιολογικός αριθμός τριχών που μπορεί να χάσει κανείς κάθε μέρα είναι 50 έως 100 τρίχες. Οποιαδήποτε απώλεια τριχών πέραν του αριθμού αυτού θεωρείται παθολογική και συνηθίζεται να ορίζεται ως “τριχόπτωση”.

2. Ποια είναι τα αίτια της τριχόπτωσης;

Οι παράγοντες που καθορίζουν την εξέλιξη του τριχωτού της κεφαλής κατά την διάρκεια της ζωής του ανθρώπου είναι βασικά η κληρονομικότητα (πατρικά και μητρικά γονίδια), εξωτερικά αίτια (υπερβολική τριβή, χρήση χημικών ουσιών όπως βαφής, υπερβολική θερμότητα κατά στο στέγνωμα των μαλλιών, χρήση ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης) διαταραχές (π.χ. παθήσεις θυρεοειδούς), παθήσεις τριχωτού κεφαλής, λήψη φαρμάκων, κακή διατροφή, stress.

3. Τι είναι η ανδρογενετική αλωπεκία;

Η ανδρογενετική αλωπεκία- κοινώς φαλάκρα- προσβάλλει κυρίως του άνδρες και δευτερευόντως τις γυναίκες. Συμβαίνει μόνο σε άτομα με γενετική προδιάθεση και έχει ορμονικό υπόστρωμα. Οφείλεται στην παραγωγή 5α-διυδροτεστοστερόνης από τεστοστερόνη με τη μεσολάβηση του ενζύμου 5α- αναγωγάση. Η αύξηση της 5α-διυδροτεστοστερόνης στους τριχικούς θύλακες προκαλεί αναστολή του μεταβολισμού τους με συνέπεια την τριχόπτωση.

4 .Τι είναι μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μεταφορά υγιών τριχικών θυλάκων από μια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής σε μια άλλη που εμφανίζει άλλοτε άλλου βαθμού αραίωση.Η μεταφορα των τριχων μπορει να γινει εκτος από την κεφαλή και σε άλλες περιοχές του σώματος(π.χ.φρύδια)

5. Πως επιλέγεται η περιοχή από όπου λαμβάνονται οι θύλακες;

Για να γίνει κατανοητή η αρχή της μεταμόσχευσης μαλλιών πρέπει να εξηγήσουμε την έννοια της σταθερής και της μεταβαλλόμενης τριχοφυϊας.Τα άτομα τα οποία έχουν γενετική προδιάθεση να αναπτύξουν ανδρογενετική αλωπεκία φέρουν μια περιοχή σταθερής τριχοφυΐας (στο πίσω και πλάγιο μέρος της κεφαλής) η οποία θα καλύπτεται πάντα από μαλλιά και μια περιοχή μεταβαλλόμενης τριχοφυΐας η οποία κάποια στιγμή θα εμφανίσει αραίωση ποικίλου βαθμού.
Η περιοχή από όπου θα ληφθούν οι προς μεταμόσχευση θύλακες (δότρια περιοχή) είναι η περιοχή σταθερής τριχοφυΐας η οποία αξιολογείται ανάλογα με την έκταση, την πυκνότητα των τριχών που φέρει, και την ελαστικότητα του δέρματος σε καλή, μέτρια ή κακή. Η σχέση μεταξύ δότριας και λήπτριας περιοχής είναι εκείνη που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.

6. Μπορούν όλοι να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών;

Με βάση τα προαναφερόμενα γίνεται αντιληπτό ότι δεν πληρούν όλοι οι υποψήφιοι τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών. Στατιστικά το ποσοστό αγγίζει το 20% και οφείλεται σε δυσανάλογα μεγάλη φαλακρή επιφάνεια η οποία δεν δύναται να καλυφθεί από την υπάρχουσα δότρια περιοχή.

7. Η μεταμόσχευση μαλλιών αφορά και τις γυναίκες;

Φυσικά,τά αποτελέσματα είναι αριστα και στα δύο φύλα

8. Πως θα είναι τα νέα μαλλιά μετά τη μεταμόσχευση;

Τα νέα μαλλιά δεν πέφτουν ποτε διατηρώντας τις ιδιότητες που έιχαν στην αρχική τους θέση. Επίσης μπορούν να υποβληθούν σε κάθε είδους περιποίηση (κόψιμο, λούσιμο, βαφή) όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά.

9. Είναι επώδυνη η διαδικασία της μεταμόσχευσης;

Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία ( ή και μέθη αν κριθεί απαραίτητο) και είναι εντελώς ανώδυνη.

11. Πόσες τρίχες μπορούν να τοποθετηθούν σε μια συνεδρία;

Από 3.000 εως και10.000 τρίχες ανάλογα με την πυκνότητα της δότριας περιοχής και την έκταση της επιφάνειας που θέλουμε να καλύψουμε.

12. Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Η συνήθης διάρκεια είναι 3-4 ώρες

13. Πότε μπορώ να επανέλθω στις συνήθεις δραστηριότητες μου μετά τη μεταμόσχευση;

Την επομένη ήδη ημέρα μπορεί κανείς να επιστρέψει στις δραστηριότητές του ακολουθώντας βέβαια πάντα τις υποδείξεις του ιατρού του.

14. Υπάρχουν ορατά σημάδια ή ουλές μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Όχι. Εκεί έγκειται και η ικανότητα του εξειδικευμένου ιατρού που πραγματοποιεί αισθητική επέμβαση χωρίς να αφήνει σημάδια.

15. Είναι δυνατή η επανεπέμβαση σε ασθενή που έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε μεταμόσχευση μαλλιών;

Ναι, με την προϋπόθεση ότι εξακολουθεί να υπάρχει επαρκής δότρια περιοχή.

16. Ποια είναι η καλύτερη τεχνική για τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Η επιλογή της καλύτερης τεχνικής εξατομικεύεται ανάλογα με τις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες του εκάστοτε υποψηφίου και εναπόκειται στην κρίση και την εμπειρία του εξειδικευμένου ιατρού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί η σημασία της πρόβλεψης περαιτέρω αραίωσης σε περιοχές που στη φάση της επέμβασης δεν υφίσταται.

17. Ποιο είναι το κόστος της μεταμόσχευσης;

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Στην κλινική HAIRTRANSPLANT, μετά από την προσωπική δωρεάν συνάντηση με τον Δρ. Ι. Παπαγγελόπουλο, μπορείτε να ενημερωθείτε με ακρίβεια για το κόστος της δικής σας περίπτωσης, υπεύθυνα και με αξιοπιστία.


Συμπληρώστε την φόρμα online diagnosis και κερδίστε 30% έκπτωση έως 30 Νοεμβρίου.
Η πρώτη συνάντηση είναι δωρεάν.Παρακαλώ επιβεβαιώστε το ReCaptcha