Μπορεί αυτές τις ημέρες να #Μένουμε_σπίτι, αλλά δεν σταματάμε να ενημερωνόμαστε για όσα μας ενδιαφέρουν. Η κλινική Hair Transplant βρίσκεται δίπλα σας και είναι εδώ για να δώσει λύσεις σε κάθε ανησυχία σας που αφορά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Κλείστε ραντεβού για μία δωρεάν online συνομιλία (μέσω Skype, Viber και Τηλεφώνου) με τον ιατρό Ιωάννη Παπαγγελόπουλο για να σας λύσει κάθε απορία! Κλείστε Online Ραντεβού

Μεταμόσχευση Μαλλιών Fue

Τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών Fue

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) αποτελεί μαζί με την τεχνική Strip (FUT) και micro–strip(M–S) τις τρεις μεθόδους Μεταμόσχευσης Θυλακικών Μονάδων (Follicular Unit Hair Transplantation) και η μοναδική τεχνική διαφορά τους έγκειται στο διαφορετικό τρόπο λήψης των τριχοθυλακίων.

Διαδικασία που ακολουθείται

Πιο συγκεκριμένα: Με τη FUE, κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται μεμονωμένα από διαφορετικά, διάσπαρτα σημεία της δότριας περιοχής σε αντίθεση με την τεχνική Strip (FUT) και micro–strip (M–S) κατά τις οποίες τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται μέσω διαχωρισμού του συνεχούς ιστού πλήρους τριχοθυλακίων. Στη συνέχεια, η διαδικασία τοποθέτησης των τριχοθυλακίων κατά την μεταμόσχευση μαλλιών είναι απολύτως κοινή για τις τρεις τεχνικές.

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE επομένως πραγματοποιείται με μεμονωμένη εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας, αφού κοντύνουμε πολύ τα μαλλιά της δότριας περιοχής στα 3 με 4 χιλιοστά (πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής) και τα μεταφύτευσουμε στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

Τι προβλήματα παρουσιάζει η μέθοδος;

Η FUE, όμως σαν μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα που με την εμπειρία των ετών εφαρμογής της άρχισαν να βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα της FUE, είναι η μεγάλη απώλεια μοσχευμάτων κατά την λήψη τους διότι είναι μια τυφλή μέθοδος. Έχει υπολογισθεί ότι σε μια μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να χαθεί έως και το 30 με 35% των μοσχευμάτων ακόμα και από ιατρό με μεγάλη εμπειρία. Αυτό συμβαίνει διότι οι τρίχες δεν εκφύονται όλες κάθετα με αποτέλεσμα προσπαθώντας να αφαιρέσουμε το θύλακα και ακολουθώντας την φορά της τρίχας να αποκεφαλίζεται και να καταστρέφεται το μόσχευμα.

Άρα σε περιπτώσεις που έχουμε μεγάλη έκταση κάλυψης με τριχοθυλάκια αντενδείκνυται η FUE, ενώ σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης φρυδιών, κροτάφων, γενιού μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.

Συχνές ερωτήσεις

 Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου;

 H ηλικία στην οποία βρίσκεται ο κάθε ασθενής

  • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του
  • Η βαρύτητα του προβλήματος και ο βαθμός αλωπεκίας
  • Η διαθεσιμότητα των τριχοθυλακίων

Τι αποτελέσματα να περιμένει ο ασθενής;

 Τα αποτελέσματα στην FUE είναι πολύ καλά έως άριστα και απολύτως φυσικά, αναλόγως το άτομο και φυσικά την εμπειρία του γιατρού που πραγματοποίησε την μέθοδο. Επίσης, αναγνωρίζονται μετά από λίγες μόλις μέρες!

Εκτός από το τριχωτό της κεφαλής εφαρμόζεται η μέθοδος και σε άλλα μέρη;

H FUE εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στην αποκατάσταση των φρυδιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, στην αποκατάσταση αραιών τριχών στο πρόσωπο και στην διόρθωση ουλών.

Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε ένα από τα ιατρικά κέντρα μας.