Μπορεί αυτές τις ημέρες να #Μένουμε_σπίτι, αλλά δεν σταματάμε να ενημερωνόμαστε για όσα μας ενδιαφέρουν. Η κλινική Hair Transplant βρίσκεται δίπλα σας και είναι εδώ για να δώσει λύσεις σε κάθε ανησυχία σας που αφορά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Κλείστε ραντεβού για μία δωρεάν online συνομιλία (μέσω Skype, Viber και Τηλεφώνου) με τον ιατρό Ιωάννη Παπαγγελόπουλο για να σας λύσει κάθε απορία! Κλείστε Online Ραντεβού

Θεραπείες Τριχόπτωσης για Άνδρες

Minoxidil 5%

 Πρόκειται για τη δραστική ουσία σε λοσιόν, με την οποία κάνετε μασάζ τοπικά στο κεφάλι δύο φορές την ημέρα (εκτός αν ο γιατρός σας δώσει άλλες οδηγίες).

Πλεονεκτήματα:

  • Καταπολεμά το αδυνάτισμα του θύλακα της τρίχας
  • Mειώνει την τριχόπτωση
  • Bοηθά στο να διατηρηθεί η ανάπτυξη των μαλλιών που ήδη υπάρχουν

Σε κάποιες περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί η ανάπτυξη νέων μαλλιών, τα οποία όμως είναι πιο λεπτά και ανοιχτόχρωμα από τα κανονικά. Βέβαια, τα όποια αποτελέσματα θα τα δείτε μετά από 6 μήνες. Δυστυχώς, η λοσιόν πρέπει να χρησιμοποιείται συνεχώς και σε περίπτωση που σταματήσετε την εφαρμογή της, τα θετικά αποτελέσματα αναστρέφονται. Όσο για τις παρενέργειές της, είναι περιορισμένες και συνήθως περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως φαγούρα ή εξάνθημα στο κεφάλι.

Dutasteride

 Ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων της DHT όπως και η φιναστερίδη, ωστόσο αναστέλλει και τους δύο τύπους του ενζύμου 5α-αναγωγάση, ενώ η φιναστερίδη αναστέλλει μόνο το ένα. H dutasteride μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ενέσιμο διάλυμα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας (dermοjet) με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Finasteride

Είναι μια ουσία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη θεραπεία τριχόπτωσης (Propecia, Proscar). Η μόνη ένδειξή της είναι η ανδρογενετική αλωπεκία των ανδρών. Δρα αναστέλλοντας τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διϋδροτεστοστερόνη (DHT).

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας τριχόπτωσης είναι εντυπωσιακά, καθώς επιβραδύνει σημαντικά την απώλεια των μαλλιών και αποκαθιστά τα αδύναμα μαλλιά ως έναν βαθμό.

Ανεπιθύμητες ενέργειες παρατηρούνται και αφορούν:

  • την μείωση της σεξουαλικής διάθεσης
  • την γυναικομαστία
  • το αδύναμο σπέρμα
  • έναν πιθανό καρκίνο του προστάτη επειδή μειώνει τα επίπεδα του PSA (ειδικού προστατικού αντιγόνου). Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να δίνεται σε ηλικίες άνω των 45 ετών

Αυτή η θεραπεία τριχόπτωσης έχει αποτελέσματα κατά τη διάρκεια χορήγησης του φαρμάκου, αφού το πρόβλημα επανέρχεται σταδιακά μετά τη διακοπή του. Πρόσφατα ο FDA ανακοίνωσε ότι κάποιες από τις παρενέργειες είναι μη αναστρέψιμες.

Θεραπεία με Laser

 Η χαμηλής ισχύος Laser Θεραπεία (LLLT) στην αποκατάσταση των μαλλιών χρησιμοποιεί λέιζερ ψύξης για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και τη μείωση της λέπτυνσής τους. Η LLLT βασίζεται στην επιστημονική αρχή της φωτο-βιοθεραπείας. Η φωτο-βιοθεραπεία προκύπτει όταν η ισχύς του φωτός (ακτινοβολία) του λέιζερ απορροφάται από τα κύτταρα και διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων και την πρωτεϊνική σύνθεση. Αν και ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο η ακτινοβολία του λέιζερ προωθεί την ανάπτυξη τριχών είναι ακόμη άγνωστη, φαίνεται να ενισχύονται τα θυλάκια στο τριχωτό της κεφαλής, αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας και αντιστρέφοντας τη σμίκρυνση, (διαδικασία που οδηγεί σε παχύτερους άξονες των μαλλιών και μια πιο πλήρη εμφάνιση αυτών).

Η ακτινοβολία του λέιζερ είναι το ορατό κόκκινο φως του φάσματος και παράγεται σε μια δίοδο λέιζερ. Το επίπεδο της ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο που εφαρμόζεται από τις ακτίνες λέιζερ που χρησιμοποιούνται στην διατομή ή την εξάχνωση ιστού. Το χαμηλό επίπεδο του ερυθρού φωτός του λέιζερ έχει πολύ χαμηλό ποσοστό απορρόφησης από τον ανθρώπινο ιστό, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για χρήση στη θεραπεία της τριχόπτωσης. Το λέιζερ εκπέμπει 670nm ορατού ερυθρού φωτός. Κι ενώ οι θεραπείες με λέιζερ ψύξης έχουν εγκριθεί για χρήση, η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά τους δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ένα πρόγραμμα 12 μηνών μπορεί να απαιτήσει θεραπευτικές συνεδρίες από 3 φορές την εβδομάδα και παραπάνω, συγκλίνοντας προς μία και μόνο θεραπεία ανά μήνα. Τα αποτελέσματα της χρήσης των lasers στην τριχόπτωση δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Μεσοθεραπεία

Σε περιπτώσεις τριχόπτωσης και αλωπεκιών, χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη μέθοδο για να εισάγουμε στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή μέσα στους θυλάκους των τριχών, τα κατάλληλα φαρμακευτικά και πολυβιταμινούχα σκευάσματα για την ενδυνάμωση και επανέκφυση των τριχών.

Προηγείται εργαστηριακός έλεγχος, κλινική εξέταση και ψηφιακό τριχοριζόγραμμα, για να διαγνωσθεί ο τύπος της αλωπεκίας (ανδρογενετική, διάχυτος, ουλωτική, γυροειδής κλπ), ώστε να καθοριστεί το φαρμακευτικό «κοκτέιλ» που θα χρησιμοποιηθεί. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούνται πολυβιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες, όπως μινοξιδίλη, στεροειδή κλπ.

Οι θεραπείες γίνονται μια φορά το μήνα για έξι-οχτώ μήνες, ανάλογα το είδος της αλωπεκίας. Από την πρώτη κιόλας θεραπεία, παρατηρούμε μείωση της τριχόπτωσης, στην συνέχεια σταθεροποίηση και ενδυνάμωση και αργότερα επανέκφυση. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, λόγω της χρήσης πολύ λεπτής βελόνης (32G) σαν τρίχα από τις βλεφαρίδες μας, και χωρίς παρενέργειες ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του αμέσως μετά τη θεραπεία.

Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε ένα από τα ιατρικά κέντρα μας.