Μπορεί αυτές τις ημέρες να #Μένουμε_σπίτι, αλλά δεν σταματάμε να ενημερωνόμαστε για όσα μας ενδιαφέρουν. Η κλινική Hair Transplant βρίσκεται δίπλα σας και είναι εδώ για να δώσει λύσεις σε κάθε ανησυχία σας που αφορά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Κλείστε ραντεβού για μία δωρεάν online συνομιλία (μέσω Skype, Viber και Τηλεφώνου) με τον ιατρό Ιωάννη Παπαγγελόπουλο για να σας λύσει κάθε απορία! Κλείστε Online Ραντεβού

Θεραπείες Τριχόπτωσης για Γυναίκες

Minoxidil 2 % – Τι συμβαίνει κατά τη λήψη της;

 Μόνο η συγκέντρωση 2% της μινοξιδίλης έχει εγκριθεί για χρήση σε γυναίκες. Οι γυναίκες φαίνεται να είναι γενικά πιο ευαίσθητες στις παρενέργειες της μινοξιδίλης, σε ό,τι αφορά τη μείωση της αρτηριακής πίεσης (υπόταση) και την τάση προς λιποθυμία από τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής. Οι γυναίκες έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος (δερματίτιδα εξ επαφής). Μια ενοχλητική τοπική αντίδραση που μπορεί να αναπτυχθεί μερικές φορές σε γυναίκες που βρίσκονται σε αγωγή με μινοξιδίλη, είναι η ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πρόσωπο. Παρόλο που η ανεπιθύμητη αυτή τριχοφυΐα αποδράμει αργά όταν διακοπεί το φάρμακο, κατά καιρούς είναι αναγκαία η αφαίρεσή της από το πρόσωπο.

Η προσεκτική εφαρμογή του φαρμάκου ώστε να αποφεύγεται να στάζει πάνω στα ζυγωματικά και το μέτωπο φαίνεται να μειώνει, αλλά δεν εμποδίζει τελείως, την εμφάνιση αυτού του φαινομένου. Υπάρχει μια σημαντικά μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών, όταν χρησιμοποιείται το διάλυμα 5%.

Σπιρονολακτόνη (συστήνεται μόνο σε γυναίκες)

 Ανήκει στην κατηγορία των καλιοσυντηρητικών διουρητικών. Επιπλέον έχει και αντιανδρογόνο δράση με δύο τρόπους, ελαττώνοντας την παραγωγή των ανδρογόνων από τα επινεφρίδια και τις ωοθήκες καθώς και μπλοκάροντας μερικώς την πρόσδεση της DHT στους ανδρογεννητικούς υποδοχείς.

Σιμετιδίνη (συστήνεται μόνο σε γυναίκες)

 Πρόκειται για αναστολέα των υποδοχέων της ισταμίνης και χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία ελκών του πεπτικού. Παράλληλα σε υψηλές δόσεις έχει ισχυρή αντιανδρογόνο δράση εμποδίζοντας την πρόσδεση της DHT στους υποδοχείς των θυλακικών τριχών.

Οξεϊκή κυπροτερόνη και αιθυνιλοιστραδιολη (συστήνεται μόνο σε γυναίκες)

 Πρόκειται για αντισυλληπτικά με την εμπορική ονομασία Diane35 και Diane50 που δίδονται για τη γυναικεία ανδρογεννητική αλωπεκία. Δρουν μπλοκάροντας μερικώς τη δράση των ανδρογόνων με αποτέλεσμα την αναστολή της περαιτέρω τριχόπτωσης και την επανέκφυση νέων τριχών.

Θεραπεία με Laser

Η χαμηλής ισχύος Laser Θεραπεία (LLLT) στην αποκατάσταση των μαλλιών χρησιμοποιεί λέιζερ ψύξης για:

  • την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών
  • τη μείωση της λέπτυνσής τους

Η LLLT βασίζεται στην επιστημονική αρχή της φωτο-βιοθεραπείας. Η φωτο- βιοθεραπεία προκύπτει όταν η ισχύς του φωτός (ακτινοβολία) του λέιζερ απορροφάται από τα κύτταρα και διεγείρει το μεταβολισμό τους και την πρωτεϊνική σύνθεση.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο η ακτινοβολία του λέιζερ προωθεί την ανάπτυξη τριχών είναι ακόμη άγνωστη, φαίνεται να ενισχύονται τα θυλάκια στο τριχωτό της κεφαλής, αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας και αντιστρέφοντας τη σμίκρυνση, (διαδικασία που οδηγεί σε παχύτερους άξονες των μαλλιών και μια πιο πλήρη εμφάνιση αυτών).

Η ακτινοβολία του λέιζερ είναι το ορατό κόκκινο φως του φάσματος και παράγεται σε μια δίοδο λέιζερ. Το επίπεδο της ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο που εφαρμόζεται από τις ακτίνες λέιζερ που χρησιμοποιούνται στην διατομή ή την εξάχνωση ιστού. Το χαμηλό επίπεδο του ερυθρού φωτός του λέιζερ έχει πολύ χαμηλό ποσοστό απορρόφησης από τον ανθρώπινο ιστό, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για χρήση στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Το λέιζερ εκπέμπει 670nm ορατού ερυθρού φωτός. Κι ενώ οι θεραπείες με λέιζερ ψύξης έχουν εγκριθεί για χρήση, η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά τους δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ένα πρόγραμμα 12 μηνών μπορεί να απαιτήσει θεραπευτικές συνεδρίες από 3 φορές την εβδομάδα και παραπάνω, συγκλίνοντας προς μία και μόνο θεραπεία ανά μήνα. Τα αποτελέσματα της χρήσης των lasers στην τριχόπτωση δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Μεσοθεραπεία

 Έτσι σε περιπτώσεις τριχόπτωσης και αλωπεκιών, χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη μέθοδο για να εισάγουμε στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή μέσα στους θυλάκους των τριχών τα κατάλληλα φαρμακευτικά και πολυβιταμινούχα σκευάσματα, για την ενδυνάμωση και επανέκφυση των τριχών.

Προηγείται εργαστηριακός έλεγχος, κλινική εξέταση και ψηφιακό τριχοριζόγραμμα, για να διαγνωσθεί ο τύπος της αλωπεκίας (ανδρογενετική, διάχυτος, ουλωτική, γυροειδής κ.λπ.), ώστε να καθοριστεί το φαρμακευτικό «κοκτέιλ» που θα χρησιμοποιηθεί. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούνται πολυβιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες, όπως μινοξιδίλη, στεροειδή κ.λπ.

  • Οι θεραπείες γίνονται μια φορά το μήνα για έξι-οχτώ μήνες, ανάλογα το είδος της αλωπεκίας.
  • Από την πρώτη κιόλας θεραπεία, παρατηρούμε μείωση της τριχόπτωσης, στην συνέχεια σταθεροποίηση και ενδυνάμωση και αργότερα επανέκφυση.
  • Η θεραπεία είναι ανώδυνη, λόγω της χρήσης πολύ λεπτής βελόνης (32G) σαν τρίχα από τις βλεφαρίδες μας και χωρίς παρενέργειες.

Ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του αμέσως μετά τη θεραπεία.

Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε ένα από τα ιατρικά κέντρα μας.