Μπορεί αυτές τις ημέρες να #Μένουμε_σπίτι, αλλά δεν σταματάμε να ενημερωνόμαστε για όσα μας ενδιαφέρουν. Η κλινική Hair Transplant βρίσκεται δίπλα σας και είναι εδώ για να δώσει λύσεις σε κάθε ανησυχία σας που αφορά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Κλείστε ραντεβού για μία δωρεάν online συνομιλία (μέσω Skype, Viber και Τηλεφώνου) με τον ιατρό Ιωάννη Παπαγγελόπουλο για να σας λύσει κάθε απορία! Κλείστε Online Ραντεβού

Ανδρική Τριχόπτωση

Σύμφωνα με έρευνες πολλοί άνδρες κάποια στιγμή της ζωής τους έχουν εμφανίσει τριχόπτωση ή οποία στο 95% των περιπτώσεων ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία, η γνωστή σε όλους φαλάκρα.

Η εκδήλωση της τριχόπτωσης, δεν ακολουθεί κάποια γραμμικότητα, αλλά εκδηλώνεται θα λέγαμε με κυκλικό τρόπο, παρουσιάζοντας άλλοτε υποτροπή και άλλοτε σταθεροποίηση. Οι άντρες λοιπόν οι οποίοι μόνιμα παρατηρούν αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής τους έχουν ελάττωση τόσο της πυκνότητας όσο και της ποσότητας των μαλλιών ως αποτέλεσμα εκφύλισης των τριχών ή βαθμιαίας απώλειάς τους.

Αιτιοπαθογένεια ανδρικής τριχόπτωσης

 • Επίδραση ανδρογόνων στον θύλακο της τρίχας, κατάσταση η οποία καθορίζεται από την στιγμή της γέννησης, επομένως κληρονομείται (βλαπτικά γονίδια από τον έναν ή από τους δύο γονείς)
 • Αγχώδεις διαταραχές και ψυχολογικοί παράγοντες
 • Έλλειψη σιδήρου και θυρεοειδής
 • Κακή διατροφή
 • Περιβαλλοντικά αίτια
 • Χρόνιες ασθένειες
 • Ειδικές φαρμακευτικές αγωγές
 • Μολύνσεις
 • Βακτήρια ή µύκητες (tinea capitis)

Στην κλινική εικόνα του ασθενούς παρατηρείται ότι οι τρίχες πέφτουν πιο γρήγορα από το φυσιολογικό, ενώ οι καινούργιες τρίχες φύονται ολοένα και πιο λεπτές ή σε τελικό στάδιο με την μορφή χνουδιού.

Στην συντριπτική πλειοψηφία η τριχόπτωση εντοπίζεται πλάγια του μετώπου και στην κορυφή της κεφαλής, αφήνοντας τις περισσότερες φορές άθικτη την περιοχή πάνω από τον αυχένα.

Θεραπείες αντιμετώπισης

Κάθε άντρας είναι διαφορετικός, επομένως το δέρμα μαζί με τα τριχοθυλάκια μπορεί να αντιδράσουν διαφοροτρόπως στην εκάστοτε θεραπεία.

Στις μέρες μας υπάρχουν ιατρικές θεραπείες, οι οποίες μπορεί να αναβάλλουν, να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν την ανδρογενετική αλωπεκία, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται στα πρώιμα στάδια.

 • Αγωγές που πρέπει να χρησιμοποιούνται εφ’ όρου ζωής

Φιναστερίδη: Ανεκτή και αποτελεσματική θεραπεία, η οποία μπορεί δρα αναστέλλοντας τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διϋδροτεστοστερόνη, μία από τις αιτίες εμφάνισης της ανδρικής τριχόπτωσης. Η δράση της σταματάει στο πρώτο εξάμηνο μετά την διακοπή της.

Μινοξιδίλη: Εφαρμόζεται τοπικά σε καθημερινή βάση, σε συγκέντρωση 5%, μειώνοντας αισθητά την τριχόπτωση. Συμπτώματα, όπως φαγούρα μπορεί να κάνουν το άτομο να σταματήσει την θεραπεία.

 • Θεραπείες με μόνιμα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα

Laser – Ενεργοτριχογένεση: Είτε η τριχόπτωση είναι διάχυτη, είτε γυροειδής, η αιματική ροή στο τριχωτό της κεφαλής αυξάνεται με την χρήση laser. Βασίζεται στην φιλοσοφία της φωτο-βιοθεραπείας και σαν αποτέλεσμα παρατηρείται η αύξηση της τρίχας σε μήκος και διάμετρο. Με το πέρας της θεραπείας σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα.

Μεσοθεραπεία: Αφού διαπιστωθεί ο τύπος της τριχόπτωσης, τότε επιλέγονται τα κατάλληλα πολυβιταμινούχα φάρμακα που θα εγχυθούν στις προβληματικές περιοχές. Σε διάρκεια 8 μηνών, φαίνονται τα αποτελέσματα, χωρίς καμία παρενέργεια.

Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε ένα από τα ιατρικά κέντρα μας.